عبرت گرفتن

حواسمان باشد که قبل از هر سخنی فکر کنیم بعد زبانباز کنیم؛ این از ویژگیهای انسان مؤمن و عاقل است؛ ما باید قبل از هر چیزی درباره نتیجه کار یا حرفمان بیندیشیم حتی بهاندازه چند لحظه.
امیرمومنان علی علیهالسلام در ایرن باره میفرمایند: ریشه سالم ماندن از لغزشها اندیشیدن پیش از عمل کردن و سنجیدن پیش از سخن گفتن است. (غررالحکم، صفحه ۵۸)
همچنین امام صادق علیه السلام از پدران طاهرینش، از امیر المومنین علیه السلام نقل فرمودهاند: همه خوبی ها در سه خصلت است، نظر، سکوت و کلام. هر نظری که در آن عبرت نباشد سهو و خطاست، و هر سکوتی که فکر در آن نباشد غفلت است و هر کلامی که در آن یاد خدا نباشد لغو و بیهوده است. پس خوشا به حال کسی که نگاهش عبرت، سکوتش تفکر و کلامش یاد و ذکر خداست.
امام على علیه السلام: اگر از ضایع کردن عمر گذشته ات عبرت گیرى، بیگمان از ضایع شدن باقیمانده آن جلوگیرى. (غرر الحکم : ۷۵۸۹)
امام على علیه السلام: از گذشته های دنیا برای باقی مانده آن عبرت آموز، زیرا پارههای دنیا شبیه یکدیگرند. (نهج البلاغه: نامه ۶۹)
امام على علیه السلام: اسباب عبرت زیاد است ولی عبرت گیرنده کم است. (نهج البلاغه: حکمت ۲۹۷)
امام کاظم علیه السلام: دنیا به صورت زنى چشم آبى در برابر مسیح علیه السلام مجسّم شد. به او فرمود: چند شوهر کردهاى؟ گفت: زیاد. مسیح علیه السلام فرمود: همه آنها تو را طلاق دادند؟ دنیا گفت: نه، بلکه همه را کشتم. مسیح علیه السلام فرمود: پس، واى بر شوهران باقیمانده تو؛ چگونه از گذشتگان عبرت نمیگیرند؟ (بحار الأنوار: ۷۸/۳۱۱/۱)
احسنت بسیار عالی بود خیلی متشکرم
ممنون از توجه شما. موفق باشید
خیلی خیلی ممنونم از زحماتتان
از توجه شما سپاسگزاریم. موفق باشید
عالی بود.خداقوت.خیلی متشکرم
ممنون از توجه شما. موفق باشید